Ananas
Ananassen (Ananas comosus) har sin oprindelse i den sydlige del af Brasilien og Paraguay.

Det videnskabelige navn, ananas stammer fra Tupi i Brasilien og betyder "frugt med stærk lugt".

Den er den mest spiste tropiske frugt i Europa, næstefter bananen, og dens succes skyldes frem for alt dens ernæringsmæssige egenskaber, dens specielle smag og de utallige anvendelsesmulighed ved tilberedning af cocktails og etniske retter.

For at ananassen smager bedst, skal den efterlades ved rumtemperatur og kun opbevares i køleskabet, efter at den er renset og skåret i stykker. Chiquitas ananas er tilgængelig hele året og er fantastisk både centrifugeret eller presset og virker naturligt som afslutningen på et måltid.

Sådan skærer man en ananas

Klar på to minutter:

15'': Skær bladene og bunden af 
30'': Fjern skrællen 
45'': Tag det fiberrige midterparti væk
60'': Skær i dele og derefter i skiver


Energi (kcal) 49   Vitaminer     Mineraler (mg)  
Proteiner (g) 0.5   A-Vitamin 56   Kalk 7
Fedt (g) 0.2   C-Vitamin 36,2   Magnesium 14
Kulhydrater (g) 12.63         Natrium 1
heraf sukker 8         Kalium 0,26
Fibre (g) 1.2         Jern 0,37


* værdien pr. 100 g produkt